Wie is Axel van Es?

Trainer & adviseur.

Hij heeft 28 jaar praktijk ervaring opgedaan als medewerker, teamleider, manager en managementteam lid bij grote, kleine, nationale en internationale bedrijven in diverse branches.

Naast dat hij veel praktijkervaring, heeft hij managementwetenschappen met een specialisatie in postmodern-verandermanagement gestudeerd bij de pioniers van van deze stroming.

Een combinatie van wetenschapsgebieden

Trainingen, workshops en projecten worden benadert vanuit meerdere wetenschapsgebieden. Naast het proces van veranderen: het wat en hoe, is er ook veel aandacht vanuit de gedragswetenschap, psychologie, sociale wetenschappen, communicatie en leiderschap. Vanuit deze wetenschapsgebieden wordt duidelijk wat verandering faciliteert of  tegenhoudt….weerstand. Vaak is het al voldoende om  te begrijpen wat er gebeurt, zowel in de organisatie, maar ook in de persoon, het team en de omgeving.

Ondermeer het werken vanuit deze brede scoop maakt Axel een gewaardeerde trainer, docent en een veel gevraagd spreker.

 

Anders kijken = meer zien

 

Dit is het hoofdthema voor alle trainingen en workshops.

Hierbij staan de uitgangspunten van het postmodernistisch verandermanagement en de verandercaleidoscoop van Hope-Hailey centraal.

Kijken van binnen naar buiten. Zien wat er daadwerkelijk gebeurt, hoe en waarom.

Wat zijn “onze” normen en waarden, hoe hoort het eigenlijk en hoe gaan

we om met macht en afhankelijkheid?

Gedrag en cultuur zijn het gevolg van bestaande beeldvorming (zo doen we dat hier/ het cultuur paradigma) en structuren die deze situatie in standhouden.

Verandering is het gevolg van andere, nieuwe beeldvorming én het veranderen van structuren. Interventies zijn dan ook gebaseerd op dat principe.

Vragen of interesse?

Neem vrijblijvend contact op via één van de onderstaande opties.

PLAN EEN BELAFSPRAAK

Dan bent u verzekerd van onze onverdeelde aandacht

STUUR EEN E-MAIL

Liever per mail contact!